Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pro formu o průměru přibližně 24 cm:
Předehřejte troubu na 180 stupňů při na horní a dolní ohřev. Formu na těsto si vymastíme a vysypeme moukou. Vajíčka vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého míchání pomalu nalijte rostlinný olej a vaječný likér do směsi vajec a cukru. Mouku smíchejte s kukuřičným škrobem, mákem a práškem do pečiva a přidejte do tekuté směsi. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nalijte těsto do vymaštěné bábovkové formy.
Pečte na středním roštu asi 45 minut. (Zkontrolujte špejlí!) Poté ji vyjměte z trouby a nechte ji vychladnout v bábovkové formě. Vychladlou bábovku vyklopte z formy.
Před podáváním pokapete bábovku vaječným koňakem a posypete moučkovým cukrem.
Tip: Pokud chcete bábovku s vaječným koňakem ozdobit polevou, je nejlepší ji připravit s vaječným koňakem. Smíchejte 200 g cukru moučka s 3 až 4 lžícemi vaječného likéru a natřete na bábovku.
Share or print this recipe