Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změknuté máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí, pomerančovou kůrou a rumem vymícháme do pěny. Postupně přidáme žloutky.
Škrob promícháme s práškem do pečiva a mletými lískovými oříšky a spolu s polovinou sněhu z bílků vypracujeme na těsto. Opatrně přimícháme zbylý sníh.
Rybízový džem smícháme s ovesnými vločkami. 1/3 cesta vylejeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Čajovou lžičkou rozložíme na povrch těsta polovinu směsi vloček a rybízového džemu. Vylejeme druhou třetinu těsta a navrch opět rozložíme zbytek směsi vloček a džemu. Nakonec přikryjeme zbytkem těsta a povrch vyhladíme.
V předehřáté troubě pečeme při teplotě 180 °C přibližně 50 minut. Hotovou bábovku necháme 15 minut stát ve formě, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Z pudrového cukru, bílku a citrónové šťávy vymícháme hladkou, hustou polevu, kterou potřeme povrch bábovky.
Share or print this recipe