Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Předehřejte troubu na 180 ° horní a dolní zahřátí. Bábovkovou formu vymažte a vysypte moukou. Vejce vymíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání pomalu přimíchávejte rostlinný olej a vaječný likér do směsi. Mouku smíchejte s kukuřičnou moukou, mákem apráškem do pečiva a přidejte do tekuté hmoty. Míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Nalijte těsto do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
Pečte na střední polici asi 45 minut (vyzkoušejte špejlí, zda je již uvnitř upečena). Potom vyjměte z trouby a nechte vychladnout ve formě. Vychladlou bábovku vyklopte z formy.
Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Kdo by si rád ozdobil bábovku polevou z vaječného likéru, smíchá 200 g moučkového cukru se 3 až 4 polévkovými lžičkami vaječného likéru a rozetřete na bábovku.
Share or print this recipe