Bábovka s vaječným koňakem a mákem

přísady

  • 3 vejce
  • 110 g Korunního cukru moučka
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 125 ml rostlinného oleje
  • 125 ml vaječného likéru (koupeného nebo domácího)
  • 65 g mouky
  • 65 g kukuřičného škrobu, např. Maizena
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 5 lžící máku (tmavý mák)

příprava

Předehřejte troubu na 180 ° horní a dolní zahřátí. Bábovkovou formu vymažte a vysypte moukou. Vejce vymíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání pomalu přimíchávejte rostlinný olej a vaječný likér do směsi. Mouku smíchejte s kukuřičnou moukou, mákem apráškem do pečiva a přidejte do tekuté hmoty. Míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Nalijte těsto do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

Pečte na střední polici asi 45 minut (vyzkoušejte špejlí, zda je již uvnitř upečena). Potom vyjměte z trouby a nechte vychladnout ve formě. Vychladlou bábovku vyklopte z formy.

Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Tip:

Kdo by si rád ozdobil bábovku polevou z vaječného likéru, smíchá 200 g moučkového cukru se 3 až 4 polévkovými lžičkami vaječného likéru a rozetřete na bábovku.

další recepty