Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na křehké těsto: smícháme hladkou pšeničnou mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a vaječný žloutek a vytvoříme křehké těsto. Hotové těsto necháme vychladnout po dobu asi dvou hodin. Předehrejeme troubu na horký vzduch 170 ° C. Na posypaném vále vyválíme těsto a a vykrajujemes sušenky dle oblíbených formiček. Sušenky přendáme na plech potažený pečícím papírem a pečeme asi 12 minut.
Z vody a pudrového cukru vytoříme polevu, kterou podle chutí a nálady obarvíme potravinářskou barvou. Malý sáček naplníme polevou a opatrně odstřihneme špičku. A zdobíme sušenky
Skladovatelnost (pokud je plechovka dobře uzavřena): cca. 4-5 týdnů
Tip: Sušenky můžeme take ozdobit čokoládovou polevou anebo posypeme ořechy / pistáciemi / apod.
Share or print this recipe