Barevné sušenky z křehkého těsta

přísady

 

příprava

Na křehké těsto: smícháme hladkou pšeničnou mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a vaječný žloutek a vytvoříme křehké těsto. Hotové těsto necháme  vychladnout po dobu asi dvou hodin. Předehrejeme troubu na horký vzduch 170 ° C.  Na posypaném vále vyválíme těsto a a vykrajujemes sušenky dle oblíbených formiček.  Sušenky přendáme na plech potažený pečícím papírem a pečeme asi 12 minut.

Z vody a pudrového cukru vytoříme polevu, kterou podle chutí a nálady obarvíme potravinářskou barvou. Malý sáček naplníme polevou a opatrně odstřihneme špičku. A zdobíme sušenky

Skladovatelnost (pokud je plechovka dobře uzavřena): cca. 4-5 týdnů

Tip: Sušenky můžeme take ozdobit čokoládovou polevou anebo posypeme ořechy / pistáciemi / apod.

další recepty