Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Barevný rýžový salát
Dressing
Dokončení
Rýži připravte podle návodu na obalu do al dente. Poté nechte rýži vychladnout. Jarní cibulky oloupejte a nakrájejte na kolečka. Papriky a chilli papričky omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Nejprve odstraňte semínka z chilli. Koriandr a lístky máty omyjte, osušte a nasekejte najemno. Mango oloupejte a dužinu nakrájejte na malé kousky. Nakrájené přísady dejte do mísy. Bio citron omyjte v horké vodě, osušte, otrhejte kůru a přidejte k přísadám v míse.
Na zálivku smíchejte citronovou šťávu s rýžovým octem, sezamovým olejem, třtinovým cukrem a mořskou solí. Dochuťte solí.
Vychladlou hnědou rýži a divokou rýži přidejte k ostatním surovinám v míse. Přidejte dresink a přísady dobře promíchejte. V případě potřeby přidejte koření. Kešu oříšky a kokosové lupínky opražte jedno po druhém na pánvi.
Rýžový salát dejte do jedné velké misky nebo 4 malých misek a ozdobte opraženými kešu a kokosovými lupínky.
TIP: Pokud nemáte rádi rýžový ocet a sezamový olej nebo je doma nemáte, můžete místo nich použít bílý vinný ocet a olivový olej.
Salát lze připravit i s proužky grilovaných kuřecích prsou.
Share or print this recipe