Bezlepkové kokosovo-banánové tyčinky

přísady

Přibližně na 10 tyčinek:

  • 150 g studentské směsi (brusinky, arašídy, kešu oříšky, mandle, pistácie)
  • 200 g datlí
  • 1 čajová lžička vanilkové dřeně
  • špetka mořské soli

Na náplň:

Kromě toho:

  • 100 g strouhaného kokosu
  • sušené banánové plátky
  • opražené vlašské ořechy
  • 1 kiwi

příprava

Čtvercový plech vyložte pečicím papírem jako základ. Studentskou směs s datlemi, vanilkovým extraktem a špetkou hrubé mořské soli najemno umelte v silném kuchyňském robotu. Směs nalijte do pekáče, vtlačte na dno a nechte asi 30 minut odležet v lednici.

Na krém rozmixujte banány najemno. Kokosové vločky a třtinový cukr smíchejte s rozmixovanými banány. Vyndejte základ z lednice, potřete krémem a rovnoměrně rukama přitlačte. Nechte ztuhnout v lednici a poté můžete podávat. Poté nakrájejte na tyčinky a posypte množstvím kokosových vloček. Ozdobte sušenými plátky banánu, opečenými vlašskými ořechy, plátky kiwi.

další recepty