Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Bezové květy umyjeme, dobré otřeseme a zbavíme silných stonků. Cukr na přípravu sirupu rozpustíme v horké vodě. Přivedeme do vary a vaříme, dokud není je roztok čirý, následně ho nalejeme na květy. Cukrový roztok potom na 48 hodin odložíme do chladu.
Sirup přecedíme a pro delší trvanlivost 3 minuty vaříme. Horký nalejeme do vysterilizovaných sklenic, dobře uzavřeme a uskladníme na chladném místě.
1 díl sirupu + 6 dílů vody
Po otevření uchovávejte v chladničce a rychle spotřebujte.
Je vhodný především do šumivého vína anebo vinného střiku.
Share or print this recipe