Bílková poleva

přísady

Bílková poleva

příprava

Příprava základní hmoty

Prosejeme pudrový cukr a smícháme ho s bílkem, solí a kyselinou citronovou v kuchyňském robotu při nízké rychlosti.

Když jsou přísady již dobře promíchané, zvýšíme rychlost a šleháme cca. 3-4 min. při střední rychlosti, dokud hmota neztuhne. Hotovou hmotu zakryjeme vlhkou utěrkou.

Poleva pro vytváření tenkých linekDo základní polevy přidáme pár kapek vody a pomocí špachtle vytvoříme správnou konzistenci. Když špičky polevy lehce přepadávají (jako u mořských vln), má poleva správnou konzistenci.

Papír ve tvaru trojúhelníku srolujeme do kornoutu, naplníme ho polevou, ale ne příliš, kornout uzavřeme a špičku rovně odstřihneme. A nyní již můžeme začít zdobit.

Poleva pro vyplňování ploch

Polevu s vodou smícháme v misce na správnou konzistenci – hmota se musí roztékat a naplníme ji do lahviček na polévání. Polevou pro vytváření jemných linek vytvoříme na sušenkách okraj, který vyplníme polevou na vyplňování. Necháme přes noc zaschnout a případně ještě dozdobíme.

další recepty