
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Čokoládu a ořechy nasekáme na větší kousky. Několik lžic si odložíme stranou na dozdobení.
Do většího hrnce dáme máslo, vanilkový extrakt, sůl a cukr, také kůru a šťávu z citronu a za stálého míchání směs přivedeme k varu. Ihned ji vypneme a necháme ji lehce zchladnout. Poté přidáme vejce, nasekané ořechy a čokoládu a na závěr směs hladké mouky a prášku do pečiva. Hmotu zamícháme stěrkou a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a velikosti 20 krát 30 cm. Posypeme povrch zbylými ořechy a čokoládou a pečeme při 170°C asi 25 až 30 min. Špejle zapíchnutá do středu nebude zcela suchá. Blondies by měly zůstat lehce nedopečené. Necháme je zcela vychladnout na kuchyňské mřížce a nakrájíme na menší porce, jsou výživné.
Share or print this recipe