Borůvkovo - čokoládové kostky

přísady

Pro přibližně 80 kusů:

  • 600 gramů mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 250 g másla
  • 250 g Korunního cukru krupice
  • 3 vejce
  • 5 lžící šlehačky
  • ½ čajové lžičky perníkového koření
  • 1 čajová lžička skořice

Náplň:

  • cca 350 g borůvkového džemu (nebo rybízového džemu)

Na máčení:

  • 1-2 balení kakaové polevy
  • Případně borůvkový prášek

příprava

Promíchejte všechny ingredience pomocí kuchyňského robotu. Případně smíchejte mouku a prášek do pečiva, položte na pracovní plochu a uprostřed udělejte jamku. Máslo nakrájejte na malé kousky a rozložte kolem důlku. Hněte mouku a máslo rukama. Poté si na pracovní ploše rozdrobte malé hrudky (takto se jednodušeji pracuje s těstem), přidejte vejce, cukr, šlehačku, perníkové koření a skořici a promíchejte a vytvořte těsto. Předehřejte troubu na 200 ° C - pečení nahoře / dole.

Těsto rozdělte na dvě části. Jednu polovinu vyklopte na moukou posypanou pracovní plochu a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Potřete džemem. Vyválejte druhou polovinu těsta a položte na vrch. Pečte asi 25 minut. Nechte vychladnout.

Nakrájejte na malé kostky pomocí nože na chleba. Kakaovou polevu rozpusťte dle návodu na obalu, polovinu kostek ponoříme do polevy a dáme na papír na pečení. Nechte lehce zaschnout a případně ozdobte borůvkovým práškem.

Nechte dobře uschnout a uložte kostky do dobře uzavíratelné dózy na sušenky.

další recepty