Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zapékací forma o velikosti 30 krát 12 cm
Těsto:
Drobenka:
Poleva:
Do mísy navážíme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, citrónovou kůru a kardamom a zamícháme.
K suchým ingrediencím přidáme podmáslí a vejce a rozmícháme dohladka. Úplně na závěr přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo a vymícháme do hladké hmoty. Borůvky obalíme v 5 g hladké mouky a zlehka je pomocí stěrky do hmoty zabalíme. Zapékací formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a borůvkové těsto do ní nalejeme.
Na drobenku dáme všechny ingredience do mísy a pomocí prstů vytvoříme nestejnoměrně velké kousky. Ty nasypeme na borůvkovou hmotu a koláč dáme do trouby péct na 170°C asi 35 až 40 min., nebo dokud špejle nezůstane zcela suchá. Upečený koláč dáme vychladnout na mřížku, pocukrujeme a polijeme ho polevou, kterou jsme připravili z rozmačkaných borůvek a moučkového cukru. Nejlépe chutná ještě vlažný.
Share or print this recipe