Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce: 15
Čas přípravy: 25 minut (bez doby chlazení)
Na piškot
Na náplň:
Tip: Náplň ochuťte 2 lžícemi levandulového sirupu.
Na vršek:
Piškotový dort:
Troubu předehřejte na 200 °C, horní/spodní pečení. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
Vejce šlehejte s cukrem a špetkou soli po dobu 10 minut.
Přidejte mineralní vodu.
Mouku prosejte a postupně přidávejte, přičemž promíchejte.
Směs rovnoměrně rozetřete do připravené formy na pečení a pečte ve spodní třetině předehřáté trouby po dobu 12 minut.
Na kuchyňskou utěrku vysypte moučkovým cukrem a po vytažení z trouby piškot otočte přímo na ni. Pečicí papír opatrně sejměte a poté jej znovu rozprostřete na piškot. Roládu srolujte spolu s pečícím papírem a nechte úplně ochladnout.
Na náplň:
Smetanu vyšlehejte do tuha.
Želatinu dejte na 5 minut do studené vody.
Smíchejte tvaroh, přírodní jogurt, brusinkový džem, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru.
Želatiny vymačkejte a rozpusťte v hrnci při velmi nízké teplotě.
Jednu třetinu bílé hmoty vmíchejte do rozpuštěné želatiny a zahřívejte, dokud se směs nestane tekutou. Přidejte směs k zbývající tvarohové směsi a dobře promíchejte.
Opatrně přidejte šlehačku vyšlehanou do tuha. Krém dejte ztuhnout do lednice.
Po ztuhnutí krému opatrně vyválejte piškot a odstraňte pečící papír.
Krém opatrně rozetřete na piškot a znovu ho opatrně srolujte.
Piškot zabalte do fólie a nechte ho alespoň 4 hodiny v lednici.
Na vršek:
Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do tuhé pěny a rozetřete na piškot.
Strouhaný kokos krátce orestujte na nepřilnavé pánvi - než zhnědne a jakmile začne vonět, vyndejte z pánve a nechte úplně ochladnout.
Piškotový váleček posypte strouhaným kokosem a ozdobte jedlými květy.
Share or print this recipe