Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na formu na pečení biskupský chlebíček
Na kvasnicové těsto
Na náplň borůvkového koláče s tvarohem
Příprava kvasnicové těsta
Nejprve dejte suché suroviny do mixovací nádoby a promíchejte je lžící. (Pokud používáte čerstvé droždí, jednoduše je rozdrobte do těsta.)
Přidejte máslo, vejce a mléko, poté suroviny hněťte približne 10-15 minut pomocí hnětacího háku ručního mixéru nebo kuchyňského robotu, abyste získali hladké těsto. (Těsto by se mělo odtahovat od stěn a dna mísy.)
Z těsta vytvarujte rukama na lehce pomoučené pracovní ploše kouli. Poté ji vraťte do mixovací nádoby a přikryjte čistou utěrkou.
Kvasnicové těsto nechte na teplém místě kynout přibližně 40 minut. Mělo by se výrazně zvýšit.
Příprava náplně borůvkového koláče s tvarohem
Smetanový sýr ručně smíchejte s cukrem, citronovou kůrou, pšeničnou krupicí a mletou vanilkou.
Příprava náplně borůvkového koláče s tvarohem (Babka)
Formu na pečení biskupský chlebíček vymažte trochou másla nebo spreje na pečení a poté ji vysypte moukou.
Vykynuté kvasnicové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 5 mm a tvarujte do obdélníku.
Rovnoměrně rozetřete směs na těsto a navrch nasypte borůvky.
Těsto srolujte podél kratší strany a poté ho podélně rozpůlte. (Pokud je rozpůlíte, měli byste vidět náplň)
Oba válečky zabalte přes sebe, konce přitlačte k sobě a babku opatrně vložte do připravené formy.
Formu opět přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte dalších 15 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení a rozšlehte vajíčko s trochou mléka.
Borůvkový koláč s tvarohem (babku) rovnoměrně potřete směsí vajec a mléka a pečte ve spodní třetině předehřáté trouby cca. 45-50 minut. (Pokud vršek babky příliš ztmavne, přikryjte ji alobalem a dopečte)
Nechte úplně ochladnout, poté vyklopte z formy, a můžete si babku vychutnat.
Tip: Borůvkový koláč s tvarohem Babku lze nakrájet a zamrazit. Budete tak mít vždy po ruce něco lahodného pro spontánní letní piknik.
Share or print this recipe