Broskvová galetka

přísady

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g Korunního cukru
  • 170 g másla (veganského nebo konvenčního)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce jogurtu (sójového nebo konvenčního)
  • 550 g broskví
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Korunní cukr moučka na posypání

příprava

Z  mouky, 80 g Korunního cukru krystal, prášku do pečiva, soli, másla a jogurtu vypracujte hladké těsto. Zabalte do pečicího papíru a dejte na 1 hodinu do chladničky.

Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C. Omyjte zralé broskve, zbavte je pecek a nakrájejte na plátky. Pokud je ovoce otlačené, nevadí. Případně nepěkné části odřízněte. Plátky smíchejte s kukuřičným škrobem.

Těsto rozválejte na pečicím papíru do kruhu. Do středu položte plátky broskví a těsto přes ně přeložte. Posypejte zbylým cukrem Korunní krystal a pečte 35–40 minut.

Galetku poprašte moučkovým cukrem a podávejte. Doporučujeme podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.

další recepty