Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vložte vodu a cukr do hrnce. Umyjte citrony pod horkou tekoucí vodou a osušte. Pak oloupejte co nejtenčeji, vložte je do gázového sáčku nebo do čajového infuzéru s kořením a zavěste je do hrnce. Přidejte citronovou šťávu.
Směs přiveďte k varu, promíchejte a vařte minutu. Odstraňte z tepla a nechte vychladnout. Nakonec odstraňte koření.
Umístěte broskve jeden po druhém do vroucí vody po dobu asi 30 sekund, vyjměte je a nechte okapat a poté sloupněte slupku.
Předehřejte troubu na teplotu 90 °Cnahoře a dole. Broskve rozkrojte e na polovinu, odstraňte pecku a nakrájejte na klíny. Okamžitě vrstvěte broskvové klíny do připravených čistých sklenic.
Naplňte cukerním rozvarem cca 2,5 cm pod okraj sklenice. Broskvové klíny musí být celé zality. Sklenice pevně uzavřete. Umístěte sklenice na plech naplněný vodou o výšce 2 cm a pasterizujte asi 40 minut.
Sklenice se nesmí navzájem dotýkat. Pasterizujte asi 40 minut. Opatrně vyjměte z trouby držákem na sklenice, položte na vlhký hadřík a nechte vychladnout.
Tipy:
Share or print this recipe