Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ostružiny umyjeme, necháme dobře odkapat a osušíme. Ovoce pomalu ohřejeme a na nírném ohni několik minut povaříme. Pomocí lisu na ovoce propasírujeme a necháme vychladnout.
Smícháme se želírovacím cukrem a citrónovou šťávou, za stálého míchání přivedeme do varu a 6 – 8 minut necháme vařit. Provedeme želírovací zkoušku. Hmotu naplníme do připravených sklenic do půlky výšky, volně uzavřeme a odložíme na chladné místo.
Broskvový džem začneme vařit až tedy, když je ostružinový džem vychladnutý.
Broskve krátce ponoříme do horké vody, zprudka ledové vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Společně se želírovacím cukrem a citrónovou šťávou rozmixujeme v ponorným mixérem na kaši.
Za stálého míchání rychle přivedeme do varu a necháme 7 – 9 minut vařit Provedeme želírovací zkoušku. Hrnec odstavíme ze sporáku a přimícháme likér. Za častého míchání necháme džem trochu vychladnout.
Plníme na ostružinový džem až po okraj sklenice. Ihned uzavřeme a uskladníme v chladu.
Share or print this recipe