Brusinkovo-granátový punč

přísady

  • 500 ml brusinkové šťávy
  • 500 ml šťávy z granátového jablka
  • 1 l červeného vína
  • 1 granátové jablko
  • 1 bio pomeranč
  • semínka z vanilkového lusku
  • 2 svitky skořice
  • 5 hřebíčků
  • větvičky rozmarýnu
  • kostky ledu (volitelně)

příprava

Brusinkovou šťávu a šťávu z granátového jablka nalijte spolu s červeným vínem do velkého hrnce. Bio pomeranč rozpulte. Z jedné poloviny vymačkejte šťávu, druhou polovinu omyjte a nakrájejte na plátky. Granátové jablko také rozpulte a vymačkejte šťávu z jedné poloviny. Z druhé poloviny vyloupejte zrníčka. Vymačkanou šťávu z ovoce, plátky pomeranče a zrníčka granátového jablka přidejte do hrnce k tekutině. Vyškrábněte semínka z vanilkového lusku a spolu s kořením je rovněž přidejte do směsi. 

Směs zahřívejte na středním ohni zhruba 15 minut. Pozor: tekutina by se neměla vařit!

Hrnec sejměte z ohně a nechte táhnout minimálně dvě hodiny. Bowle nalijte do sklenic a servírujte ozdobenou snítky rozmarýnu.

Alternativa: Bowle nechte vychladnout a podávejte bohatě doplněnou kostkami ledu a snítky rozmarýnu jako lehký koktejl.

další recepty