Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na těsto:
Na náplň:
Korunní cukr krupice na posypání
Na těsto (poliš) smíchejte droždí s trochou cukru do pečiva, polovinou mléka (vlažného) a trochou pšeničné mouky na husté těsto. Přisypejte pšeničnou mouku a nechte na teplém místě kynout, dokud se na povrchu neobjeví praskliny. Poliš uhněte s ostatními surovinami na hladké středně tuhé těsto. Na pomoučené pracovní ploše rozválte na obdélník. Těsto nakrájejte na kousky 4x4 cm, naplňte je meruňkovým džemem nebo povidlem, rohy přehněte ke středu a opatrně přitlačte k sobě, aby džem nevytekl.
Každou buchtičku namočte do rozpuštěného másla a uložte na plech na pečení. Buchty nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Opět potřete rozpuštěným máslem a pečte cca. 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
Na vanilkovou omáčku zahřejte polovinu mléka s cukrem, vanilkovým cukrem a rumem. Zbylé mléko smíchejte s pudinkovým práškem a vmíchejte do ohřátého mléka. Krátce povařte. Po upečení buchty opět potřete rozpáleným máslem a posypte cukrem. Podávejte s vanilkovou omáčkou.
Share or print this recipe