Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Základna křehkého koláče
Piškotová roláda
Náplň:
Na křehké těsto rychle promíchejte všechny přísady do hladkého těsta a nechte 60 minut odpočívat v potravinářské fólii v chladničce.
Na roládu oddělte bílky a žloutky, žloutky šlehejte s cukrem do pěny (10 minut). Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Vařečkou opatrně vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidejte sníh z bílků. Rozložte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte na 200 stupňů s horkým vzduchem asi 11 až 12 minut.
Připravte si čistou utěrku a lehce posypte moučkovým cukrem. Velmi opatrně, ještě horkou piškotovou roládu překlopte na utěrku, odlepte papír na pečení a okamžitě jej stočte. Jakmile vychladne, naplňte ji tvarohovým krémem.
Na náplň dobře promícháme tvaroh s moučkovým cukrem a vmícháme jahody.
Křehké těsto vyválejte na pomoučněné pracovní desce a vložte na plech nebo pekáč. Okraj by měl být vysoký asi 3 cm. Na vrch dejte papír na pečení a obložte ho rýží nebo čočkou, abyste ho mohli péct bez kontrolování. Pečte při 180 °C s horkým vzduchem po dobu 12 minut. Jakmile křehké těsto a roláda vychladnou, nejprve na základnu (asi 0,5 cm silná) natřete krém. Roládu nakrájejte na plátky a vkládejte těsně vedle sebe do formy. Vyplňte mezery jahodovými kostkami. Nechte vychladnout na 60 minut.
Share or print this recipe