Číslicový dort

přísady

Křehké těsto

Krém

Na dozdobení

  • Makronky
  • čerstvé květiny (chemicky neošetřené)
  • sněhové pusinky
  • čerstvé jahody

příprava

Mouku a moučkový cukr vsypte do mísy a přidejte studené máslo nakrájené na malé kousky. Přidejte vejce a špetku soli a rychle vypracujete těsto buď pomocí kuchyňského robota, nebo ručně. Zabalte ho do potravinové fólie a vložte do chladničky po dobu nejméně 30 minut.

Předehřejte troubu na 180 ° C na program – horní a dolní ohřev. Na pečicí papír nakreslete číslici a vystřihněte šablonu. Rozdělte si těsto na tolik částí, kolik budete potřebovat pater (na jednu číslici počítejte se dvěma patry). Papír na pečení posypte trochou mouky a vyválejte na něm těsto na tloušťku asi 0,3 mm.

Položte šablonu těsto a opatrně vyřízněte nožem číslici. Každou číslici vyřízněte dvakrát. Pečicí papír s vykrojenou číslicí přendejte na plech a pečte asi 12 minut v předehřáté troubě. Jakmile začnou okraje vybarvovat, vyjměte z trouby a nechte jej úplně vychladnout.

Smíchejte mascarpone, vanilkový cukr a moučkový cukr. Přidejte šlehačku a pomalu míchejte, dokud náplň nezíská pevnou, ale krémovou konzistenci. Dejte do ledničky na dobu nejméně 30 minut.

Na servírovací tác položte korpus. Dejte krém cukrářského sáčku se zdobičkou a nastříkejte tečky na základnu dortu. Opatrně položte druhou vychlazenou číslici a opět ozdobte náplní. To samé udělejte s druhým číslem. Pak ozdobte dort s oblíbenými makronkami, pusinkami, čerstvými jahodami a květinami.

další recepty