Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mouku a moučkový cukr vsypte do mísy a přidejte studené máslo nakrájené na malé kousky. Přidejte vejce a špetku soli a rychle vypracujete těsto buď pomocí kuchyňského robota, nebo ručně. Zabalte ho do potravinové fólie a vložte do chladničky po dobu nejméně 30 minut.
Předehřejte troubu na 180 ° C na program – horní a dolní ohřev. Na pečicí papír nakreslete číslici a vystřihněte šablonu. Rozdělte si těsto na tolik částí, kolik budete potřebovat pater (na jednu číslici počítejte se dvěma patry). Papír na pečení posypte trochou mouky a vyválejte na něm těsto na tloušťku asi 0,3 mm.
Položte šablonu těsto a opatrně vyřízněte nožem číslici. Každou číslici vyřízněte dvakrát. Pečicí papír s vykrojenou číslicí přendejte na plech a pečte asi 12 minut v předehřáté troubě. Jakmile začnou okraje vybarvovat, vyjměte z trouby a nechte jej úplně vychladnout.
Smíchejte mascarpone, vanilkový cukr a moučkový cukr. Přidejte šlehačku a pomalu míchejte, dokud náplň nezíská pevnou, ale krémovou konzistenci. Dejte do ledničky na dobu nejméně 30 minut.
Na servírovací tác položte korpus. Dejte krém cukrářského sáčku se zdobičkou a nastříkejte tečky na základnu dortu. Opatrně položte druhou vychlazenou číslici a opět ozdobte náplní. To samé udělejte s druhým číslem. Pak ozdobte dort s oblíbenými makronkami, pusinkami, čerstvými jahodami a květinami.
Share or print this recipe