Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na cca 4-6 porcí
Citronový krém (Lemon curd)
Smetanový krém
Malinový přeliv
A kromě toho
Příprava citronového krému Lemon Curd
Všechny ingredience na Lemon Curd s výjimkou másla vložíme do malého kastrůlku a šleháme metličkou na sníh, aby se nevytvořily hrudky.
Směs pak za stálého míchání ohříváme na střední stupeň, dokud nezíská konzistenci pudinku.
Lemon Curd procedíme přes sítko a necháme trošku vychladnout a pak do něj vmícháme máslo.
Misku s citronovým krémem překryjeme potravinovou fólií a necháme chladnout při pokojové teplotě.
Příprava smetanového krému
Všechny ingredience na smetanový krém šleháme v misce tak dlouho, dokud nevnikne lehký krém. (Jakmile krém ztuhne, nepokračujeme ve šlehání, mohl by se srazit.)
Dokončení malinovo-citronového tiramisu
Smícháme všechny ingredience na malinový přeliv a krátce v něm namočíme několik piškotů.
Těmito piškoty pak pokryjeme dno skleniček nebo formy.
Pak rozprostřeme vrstvu smetanového krému a citronového krému Lemon Curd a naskládáme na ně vrstvu malin.
Stejným způsobem střídáme další vrstvy, poslední vrstvou bude smetanový krém.
Malinovo-citronovéh tiramisu ozdobíme čerstvými malinami a proužky citronu a až do podávání uložíme v chladničce.
Share or print this recipe