Citronovo-mandlové biscotti

přísady

Na cca 50 biscotti 

  • 275 celozrnné špaldové mouky
  • 150 g Korunní cukr krupice
  • 1,5 KL prášku do pečiva
  • trocha soli
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • trocha semínek z vanilkového lusku
  • kůra z 1/2 bio citronu
  • šťáva z 1/2 bio citronu
  • 75 g mandlí nasekaných na kousky nebo hranolky

 

příprava

Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzduch). Celozrnnou špaldovou mouku promíchejte s cukrem, práškem do pečiva, solí, vejci, žloutkem a dření z vanilkového lusku a vypracujte těsto. Citrony omyjte horkou vodou, nastrouhejte z nich kůru a vymačkejte šťávu. Citronovou kůru a šťávu zapracujte do těsta.  Mandle nasekejte nahrubo nebo nakrájejte na hranolky a rovněž zapracujte do těsta.

Těsto přemístěte na pomoučenou pracovní plochu a nahrubo vyválejte. Těsto rozdělte na dvě poloviny a vytvarujte dva pravidelné, podlouhlé válečky. Válečky těsta pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca 20 minut na 180 stupňů (horkovzduch). Válečky vyjměte z trouby, nakrájejte na plátky cca 0,5 cm silné a vraťte do trouby na 10–12 minut.
 

Tip: Biscotti vydrží několik týdnů v uzavřené dóze a skvěle se hodí ke kávě.

další recepty