Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce: 12
Čas přípravy: 40 minut (bez doby chlazení)
Na těsto:
Na citronový krém:
Na vršek:
Těsto:
Máslo nakrájte na malé kostičky.
Všechny suroviny hněťte v hladké těsto. Zabalte do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení. Vymažte formu na dort o průměru 28 cm.
Těsto rozválejte válečkem a vyložte jím formu na dort. Několikrát propíchněte vidličkou. Dejte na něj pečící papír. Zasypte luštěninami nebo rýží a pečte 10 minut. Poté odstraňte luštěniny a pečící papír a pečte dalších 10 minut. Nechte úplně ochladnout.
Citronový krém:
Citronovou šťávu spolu s cukrem vařte v hrnci, dokud se cukr úplně nerozpustí, a poté nechte mírně ochladnout.
Rozšlehejte vejce a přidejte 5 lžic citronové směsi, poté ji důkladně promíchejte. Směs přidejte do zbylé citronové směsi.
Na středním plameni za stálého míchání duste, dokud směs nezhoustne. Sundejte z plotny a vmíchejte máslo a citronovou kůru.
Na vršek:
Citronový krém nalijte na formu na dort, snížte teplotu trouby na 110 stupňů a pečte 15 minut.
Citronový dort vyjměte z trouby a nechte úplně ochladnout. Dort dejte do lednice nejlépe přes noc.
Citron nakrájte na plátky a položte na dort. Na talíři posypte lístky čerstvé máty, borůvkami a jedlými květy.
Share or print this recipe