
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto:
Náplň:
Kandovaný zázvor:
Na dokončení:
Na těsto do mísy nasypeme všechny sypké ingredience, přidáme na malé kousky nakrájené dobře vychlazené studené máslo a vytvoříme drobenku. Poté přidáme vejce a rychle a krátce zamícháme do pevného těsta. Zabalíme ho do fólie a necháme v lednici asi 20 až 30 min. odpočinout. Poté ho rozválíme do tvaru kruhu o průměru asi 36 cm a pomocí válečku ho opatrně vložíme do máslem vymazané formy o průměru 30 cm. Dobře ho přitiskneme ke krajům, na povrch těsta dáme pečící papír a prostor vyplníme luštěninami. Pečeme naslepo při 170°C asi 35 až 40 min. do zlatova. Před koncem pečení luštěniny vyjmeme, aby se korpus dobře propekl.
Na náplň nastrouháme zázvor a citronovou kůru na jemném struhadle, přidáme všechny ostatní ingredience a pomocí ruční metličky anebo tyčového mixéru krátce rozšleháme. Tekutou náplň nalejeme do právě upečeného korpusu a pokračujeme v pečení při 150°C asi 25 až 30 min. Hotový koláč, pokud se s ním lehce zatřepe, je pevný. Vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout na mřížce.
Zázvor určený ke kandování očistíme a pomoci škrabky na brambory nakrájíme na tenké plátky. Dáme ho do menšího hrnce, přidáme vodu a také cukr a za stálého míchání směs přivedeme k varu. Na velmi mírném ohni vaříme zhruba 20 až 25 min., dokud se většina vody nevypaří a sirup nezhoustne. Kousky zázvoru vyjmeme na papír na pečení a necháme zcela vychladnout.
Koláč před podáváním dekorujeme kousky kandovaného zázvoru a nasekanými pistáciemi.
Share or print this recipe