Citrusovo - hroznový punč

přísady

  • 500 ml ovocného čaje
  • 4 lžíce Korunního cukru kandys hnědý
  • 3 tyčinky skořice
  • 1 badyán
  • 3 pomeranče
  • 2 citrony
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 600 ml hroznové šťávy

příprava

Přiveďte čaj s cukrem kandys k varu. Přidejte tyčinky skořice a badyán. Nakrájejte pomeranče a citrony na tenké plátky. Přidejte do čaje a nechte ho louhovat asi 45 minut. Přidejte větvičku rozmarýnu na posledních 10 minut. Přilijte hroznovou šťávu a odstraňte koření. Nalejte punč do sklenic, ozdobte klínky pomeranče a citronu a ihned podávejte ještě teplý.

Tip: u varianty s alkoholem přidejte požadované množství bílého vína spolu s hroznovou šťávou.

další recepty