Čokoládová kokosová roláda

přísady

2 role / cca. 40 kusů

Piškotová hmota

  • 400 g máslových sušenek
  • 20 g holandského kakaa bez cukru na pečení
  • 100 g Korunní cukr moučka
  • 120 ml mléka

Kokosový krém

  • 200 ml mléka
  • 80 g másla
  • 80 g Korunní cukru krupic
  • 50 g měkké krupice
  • 150 g strouhaného kokosu
  • Průhledná fólie na srolování

příprava

Na kokosový krém zahřejte v hrnci mléko, přidejte máslo a cukr a krátce provařte. Za stálého míchání přidávejte měkkou krupici, dokud směs krupice nezhoustne na pudink. Protože k tomu dochází velmi rychle, je nutné neustálé míchání. Jakmile směs zhoustne, vypněte sporák nebo směs sundejte z horkého sporáku. Nakonec vmíchejte strouhaný kokos.

Pro přípravu čokoládové polevy rozdrťte máslové sušenky na jemno - můžete to udělat v kuchyňském robotu nebo v mrazicím sáčku s válečkem, stačí silně přitlačit.

Do mísy dejte rozdrcené sušenky, kakao na pečení a cukr a po troškách přilévejte mléko. Míchejte znovu a znovu, můžete si pomoci i rukama – směs by se měla snadno hníst a neměla by být příliš suchá ani příliš mokrá. Jakmile dosáhnete dobré, hnětatelné konzistence, vytvarujte hmotu do koule a vše položte na velkou vrstvu fólie. Přikryjte druhou vrstvou fólie a pomocí válečku na těsto nebo válečku roztáhněte na velký obdélník. Tloušťka vrstvy by měla být cca. 5 mm. Odstraňte vrchní vrstvu fólie.

Na ni nalijte kokosovou náplň. Začněte od delší strany, pomocí fólie ve spodní části ji pevně srolujte jako roládu. Roládu dejte do lednice alespoň na 60 minut – nejlépe však přes noc.

Po vychladnutí nakrájejte ostrým nožem na tenké kroužky a ihned podávejte.

Copyright: Mei liabste Speis

další recepty