Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
V jedné misce se smíchají suché ingredience, v druhé misce mokré. Potom obě hmoty smícháme a vytvoříme těsto. Když je těsto vymíchané, naplníme jím do 2/3 muffinové košíčky. Pečeme při teplotě 180 - 200 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Máslo vymícháme s cukrem a postupně přimícháme také mascarpone. Hořkou čokoládu rozpustíme, necháme vychladnout a přimícháme ke krému. Vychladnuté muffiny ve středu vyřežeme a na dno dáme malinu. Na vrch naneseme čokoládový krém a položíme malinu.
Na závěrečné dozdobení si připravíme karamelové vlasy. Karamel připravíme tak, že nasypeme krupicový cukr do nerezového hrnce a zalijeme ho vodou. Za stálého míchání vaříme, dokud nebude cukr dostatečně rozpuštěn. Jakmile začne cukr hnědnout, stáhneme teplotu a karamel zchladíme ponořením hrnce do studené vody. Přitom stále mícháme. Karamel by měl mít být tekutý, avšak trochu ztuhlý - tehdy přichází chvíle, kdy můžeme pomocí vidličky začít vyrábět kolem muffinů karamelové vlasy. Dokonalá valentýnská dekorace je na světě <3
Share or print this recipe