Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na cca 50 kusů
Předehřejte troubu na horní/spodní pečení na teplotu 175 °C a připravte si 2 plechy na pečení s pečicím papírem.
Vejce pokojové teploty šlehejte se solí a krystalovým cukrem asi 5 minut.
Pekařské kakao smícháte s moukou, práškem do pečiva a kukuřičným škrobem, prosejte a opatrně vmíchejte do vaječné směsi.
Nalijte čokoládové těsto do zdobicího sáčku a odřízněte malou špičku.
Na připravený plech nakreslete sudý počet kruhů o šířce asi 2 cm s určitou vzdáleností mezi nimi.
Sušenky pečte v předehřáté troubě asi 10-12 minut a poté nechte úplně vychladnout.
Meruňkový džem smícháte s rumem a slepíte k sobě vždy 2 sušenky s 1-2 lžičkami džemu.
Nejlepší je nechat sušenky dobře vyschnout v lednici.
Hořkou čokoládu rozpustíte při nízké teplotě nebo připravíte čokoládovou polevu dle pokynů na obalu.
Sacher sušenky opatrně položte na vidličku, zcela je namočte do čokolády a nechte dobře oschnout na pečicím papíru.
Sacher sušenky ponechte v krabičce na sušenky asi 2-3 týdny.
Share or print this recipe