Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na přípravu těsta vymíchejte do pěny vajíčka s hnědým a vanilkovým cukrem. Postupně přimíchejte olej a vodu. (Čím déle budete míchat, tím bude základ vzdušnější!). Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a přidejte do vymíchaných vajec s cukrem. Těsto rozetřete na plech a pečte při teplotě 180 ° C asi 20 - 25 minut.
Tmavou čokoládu nalámete anebo nasekejte na malé kousky. Šlehačku uvařte v hrnci, přidejte kousky čokolády a cukr moučka a vše důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí všechny kousky. Náplň nechte vychladnout v chladničce. Potom mixérem anebo kuchyňským robotem vyšlehejte tuhou šlehačku.
Z těsta vykrojíte kolečka. Vykrojené těsto překrojte nožem na dvě části (přibližně stejné). Vrchní část (pro hlavy) můžete zaoblit. Spodní část natřete meruňkovým džemem a čokoládovou náplní. Potom ně přiložte vrchní část (zaoblenou).
Před zdobením kakaovou polevou indiány položte na stojan a pod něj vložte podnos, který zachytí přebytečnou čokoládu.
Nejprve zahřejte kakaovou polevu. Když je poleva tekutá, ozdobte nejdřív boky a nakonec ji rozetřete navrch. Potom polevu neuhajte zaschnout. Následně můžete přilepit jedlé oči.
Postup pro indiánsky čelenky:
Z barevného papíru vystřihnete proužky široké asi 1,5 cm, které si předem nakreslíte tužkou a pravítkem. Proužek umístíte okolo horní části hotového zákusku a odstřihnete s rezervou cca. 1 - 1,5 cm. Vytvořte kruh a sešite ho. Čokoládoví indiáni jou hotoví.
Zbytky hotového těsta můžete použít na přípravu zákusku s čokoládovou náplní. Tak nemusíte nic vyhazovat! Připravte si dvakrát větší množství náplně. Rozdrtíte zbytky těsta a smíchejte ho s dostatečným množstvím čokoládové náplně, aby se vytvořila pevná hmota. Z této hmoty si vymodelujte kuličky, namočte je do kakaové polevy a nechte uschnout. Můžete využít například na karneval!
Share or print this recipe