Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na kynuté těsto
Ingredience na čokoládovo-kaštanovou náplň
Ostatní
Ingredience na kynuté těsto dejte do velké mísy a nechte minimálně 10 minut hníst v kuchyňském robotu nebo hněťte pomocí ručního šlehače (s hnětacími háky), dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto zpracujte na pomoučené pracovní ploše do koule, vraťte do mísy a nechte přikryté na teplém místě nebo při pokojové teplotě cca 60 minut kynout.
Mezitím si připravte čokoládovo-kaštanovou náplň.
Hořkou čokoládu nasekejte nahrubo a spolu s máslem a cukrem dejte do kastrůlku.
Směs nechte při nízké teplotě rozpustit, dokud nejsou přísady dobře propojené a nevznikne pevnější hmota. Nechte směs trochu vychladnout.
Jedlé kaštany nasekejte najemno.
Vyložte jeden nebo dva plechy pečicím papírem.
Kynuté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na obdélník o tloušťce cca 5 mm a rovnoměrně jej potřete čokoládovo-máslovou hmotou.
Plát těsta posypte kousky jedlých kaštanů a z kratší strany zarolujte.
Váleček nakrájejte na cca 1 cm široké pruhy a svrchu trochu zploštěte.
Jeden konec pruhu položte vždy na druhý a přitiskněte.
Uzlíky rozložte s rozestupy na připravený plech a přikryté nechte ještě cca 20 minut kynout.
Vejce rozšlehejte s trochou mléka a jednotlivé kousky tence potřete.
Čokoládovo-kaštanové uzlíky pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, až jsou tmavě zlatavé. Nejlépe chutnají ještě vlažné.
Tip: Na náplň můžete použít i nadrobno nasekané lískové nebo jiné ořechy.
Share or print this recipe