Čokoládovo – ořechovo - vanilkové sušenky

přísady

Ingredience na čokoládové a ořechové křehké těsto:

  • 125 g studeného másla
  • 125 g Korunního cukru krupice
  • 1 vejce
  • 200 g mouky
  • 60 g strouhaných vlašských ořechů
  • 0,5 lžičky mleté ​​skořice
  • 15 g pečení kakaa

Pro vanilkové křehké pečivo:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g studeného másla
  • 100 g Korunního cukru moučka
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli

příprava

Mouku, moučkový cukr, (kakao a strouhané vlašské ořechy) dáme do misky. Studené máslo nakrájejte na malé kousky a přidejte k mouce a dále přidejte vejce, sůl a (skořici). Všechny ingredience rychle promíchejte a vytvořte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na 30 minut do chladničky.

Předehřejte troubu na 180 stupňů horní a spodní pečení. Vyložte plech papírem. Pracovní plochu lehce poprašte moukou, vyválejte těsto o tloušťce 0,5 cm.

Na těsto rozložte čistou (bez aviváže) háčkovanou přikrývku. Opatrně vtlačte těsto pomocí válečku. Poté háčkovanou přikrývku pomalu odlupujte od těsta a vykrajujte sušenky.

další recepty