Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na pomerančové křehké těsto
na čokoládovo-pomerančovou náplň
Všechny ingredience na křehké těsto dejte do velké mísy a nechte hníst v kuchyňském robotu nebo hněťte pomocí ručního šlehače (s hnětacími háky), dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto přesuňte na pomoučenou pracovní plochu, vytvarujte z něj kouli a nechte přikryté cca 45 minut odpočívat v lednici.
Křehké těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 5 mm a vtlačte do koláčové formy o průměru cca 25–26 cm.
Na náplň dejte máslo a čokoládu do kastrůlku, nechte při nízké teplotě rozpustit a krátce zchladnout.
Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem a solí do pěny, trvá to cca 3–5 minut.
Pomerančovou šťávu promíchejte s rumem, pudinkovým práškem, moukou, kakaem a kypřícím práškem tak, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky.
Pudinkovou a následně i čokoládovo-máslovou směs pomalu vmíchejte do vaječné hmoty.
Velmi tekutou čokoládovo-pomerančovou náplň vlijte do připravené koláčové formy a ve spodní třetině předehřáté trouby pečte cca 25–30 minut.
Čokoládovo-pomerančový koláč nechte úplně vychladnout a podávejte.
Tip: Pokud vám zbyde trochu křehkého těsta, můžete ho vyválet, vykrájet z něj různé tvary a nechat je péct cca 10–12 minut na 180 °C (horní/spodní ohřev). Vzniknou vám tak lahodné pomerančové sušenky.
Share or print this recipe