Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na těsto
Na karamelizované banány
K ozdobení
Čokoládový krém nebo oříškový nugátový krém
Na karamelizovaný banán oloupejte banán a rozkrojte ho napůl.
Na pánvi rozehřejte máslo a vmíchejte cukr, dokud se nerozpustí. Přidejte banány a opékejte z obou stran několik minut dokud nezměknou.
Přendejte na prkénko a nožem nakrájejte je na malé kousky. Nechte úplně ochladnout.
Na tvarohové těsto smíchejte metličkou tvaroh, olej, mléko, cukr a sůl, aby vznikla homogenní směs.
Mouku s práškem do pečiva promíchejte a přidejte do tvarohové směsi. Nejprve promíchejte vařečkou a poté hněťte rukama, dokud nezískáte hladké těsto.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení.
Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto o rozměrech 35x35 cm a rovnoměrně je potřete čokoládovým krémem. Na čokoládový krém položte karamelizovaný banán a těsto srolujte.
Roládu těsta položte na pečící papír a ostrým nožem rozřízněte podélně do středu.
Obě části těsta stočte k sobě. To samé opakujte na druhou stranu.
Pečicí papír spolu s copánky dejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě přibližně 50-55 minut.
Poznámka: Čokoládový banánový copánky lze připravit i den předem, protože zůstává velmi čerstvý a
chutný. Ale čerstvé z trouby je nejlepší.
Share or print this recipe