Čokoládový banánový copánky

přísady

Na těsto

  • 125 g nízkotučného tvarohu
  • 30 g oleje neutrální chuti
  • 40 g mléka
  • 30 g Korunní cukr krupice
  • Velká špetka soli
  • 230 g mouky
  • ½ balíček prášku do pečiva

Na karamelizované banány

K ozdobení

  • Čokoládový krém nebo oříškový nugátový krém

příprava

Na karamelizovaný banán oloupejte banán a rozkrojte ho napůl.

Na pánvi rozehřejte máslo a vmíchejte cukr, dokud se nerozpustí. Přidejte banány a opékejte z obou stran několik minut dokud nezměknou.

Přendejte na prkénko a nožem nakrájejte je na malé kousky. Nechte úplně ochladnout.

Na tvarohové těsto smíchejte metličkou tvaroh, olej, mléko, cukr a sůl, aby vznikla homogenní směs.

Mouku s práškem do pečiva promíchejte a přidejte do tvarohové směsi. Nejprve promíchejte vařečkou a poté hněťte rukama, dokud nezískáte hladké těsto.

Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení.

Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto o rozměrech 35x35 cm a rovnoměrně je potřete čokoládovým krémem. Na čokoládový krém položte karamelizovaný banán a těsto srolujte.

Roládu těsta položte na pečící papír a ostrým nožem rozřízněte podélně do středu.

Obě části těsta stočte k sobě. To samé opakujte na druhou stranu.

Pečicí papír spolu s copánky dejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě přibližně 50-55 minut.

Poznámka: Čokoládový banánový copánky lze připravit i den předem, protože zůstává velmi čerstvý a

chutný. Ale čerstvé z trouby je nejlepší.

další recepty