Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pro plech s vysokým okrajem:
Poleva a na potření:
Na "mrkev":
Připravte espresso a nechte vychladnout. Rozpusťte máslo a čokoládu v hrnci za stálého míchání. Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny (5-7 minut) a vmíchejte směs másla a čokolády. Přidejte rum a espresso a pokračujte v míchání. Přidejte mouku a prášek do pečiva a zamíchejte. Směs rozprostřete na plech s vysokým rámem a pečeme při 170 °C horkém vzduchu asi 25 minut (zkouška špejlí).
Propíchněte dort vidličkou. Připravte si kávu nebo čaj, smíchejte s rumem, nalijte dort a počkejte, až tekutina vsákne. (Nebojte se, není to příliš mnoho tekutiny, dort ji nasákne). Dort potřete marmeládou.
Na čokoládovou polevu vložte čokoládu a šlehačku do hrnce a rozpusťte na středním ohni za stálého míchání. Rozetřete na dort a nechte ztuhnout.
Pro jahodovou mrkev připravte polevu z bílé čokolády podle pokynů na obalu. Vmíchejte potravinářské barvivo. (Gelové barvy barví nejlépe). Vezměte jahody za stonek a ponořte do čokolády. Položte na pečící papír a nechte uschnout. (Tip: Jahody skladujte v chladničce a těsně před barvením je vyjměte).
Vyjměte rám z plechu. Odřízněte vnější 2-3 cm nožem, vložte do misky a rozdrťte. Vložte jahody do čokoládového dortu. Položte dort na talíř a posypte rozdrcenými okraji dortu ("půda").
Tip na Velikonoce: Ozdobte čokoládové pole cukrovými květy a čokoládovými velikonočními vajíčky.
Share or print this recipe