Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce: 10
Čas přípravy: 60 minut (bez doby chlazení)
na čokoládový základ:
na mátový krém:
na vršek:
Na čokoládový základ:
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení.
Formu na dort o průměru 20 vyložte pečicím papírem.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s polovinou cukru do kréma.
Bílky s špetkou soli ušlehejte do tuhé pěny, postupně přidávejte zbylý cukr. Poté vmíchejte žloutky s prosátou moukou, kakaem a práškem do pečiva.
Směs dejte do formy, rovnoměrně rozetřete a pečte v předehřáté troubě približne 35 minut. Zkontrolujte jehlovým testem.
Nechte úplně ochladnout.
Mátový krém:
Smetanu vyšlehejte do tuha.
Želatinu dejte na 4 minut do studené vody. Dobře vymačkejte. Zahřejte 4 lžíce mátového sirupu a rozpusťte v něm vymačkanou želatinu.
Přidejte 1/3 husté smetany vyšlehanou do tuha a zahřívejte, dokud nebude mírně tekutá. Vmíchejte potravinářské barvivo, dokud nebude mít směs jednotnou zelenou barvu.
Směs přidejte do zbylé šlehačky vyšlehanou do tuha.
Přidejte mátový sirup, potravinářské barvivo a nasekanou čokoládu a poté rozmixujte na hladký krém.
Na vršek:
Na ochlazený čokoládový základ rovnoměrně rozetřete mátový krém. Dort dejte do lednice alespoň na 4 hodiny – nejlépe přes noc.
Odstraňte ráfek formy na dort.
Šlehačku vyšlehejte do tuhé pěny a na mátový krém zdobící trubičkou vtlačte tečky.
After Eight rozřízněte diagonálně napůl a položte jeden po druhém rozpůlený kus nahoru.
Ozdobte čerstvou mátou.
Tip: Místo domácího mátového sirupu a potravinářského barviva můžete použít i sirup z obchodu.
Share or print this recipe