Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto
Poleva
Předehřejte troubu na 180 °C na horní a dolní ohřev. Vymažte formu o průměru 26 cm tukem a vysypte moukou. Oddělte bílky a žloutky, z bílků vyšlehejte sníh. Pak odložte. Vymíchejte máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte žloutky jeden po druhém. Nakrájejte čokoládu na vaření na malé kousky a pomalu ji rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte rozpuštěnou čokoládu do směsi s vajíčky. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a střídavě s mlékem. Nakonec přidejte sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně nalijte do připravené formy a pečte asi 50 minut na prostředním roštu. Zkontrolujte špejlí. Pokud se na špejli nelepí žádné těsto, lze dort vyjmout z trouby. Pokud je na špejli stále přilepené těsto, pečte koláč dalších 5 minut a znovu proveďte zkoušku špejlí. Vyjměte koláč z trouby a nechte jej asi 10 minut vychladnout.
Opatrně vyjměte z formy. Chcete-li to provést, opatrně proveďte zadní část nože podél okraje formy a poté ji uvolněte. Poté dort nechte úplně vychladnout. Dort rozřízněte uprostřed.
Nakrájejte čokoládu na vaření na malé kousky a pomalu je ve vodní lázni rozpusťte spolu s máslem. Poleva by neměla být teplejší než 35 °C. Zahřejte džem a potřete jím dortový základ. Poté dejte dort znovu sestavte a přelijte zbývajícím teplým džemem. Ujistěte se, že je okraj rovnoměrně pokrytý džemem. Nejlepší způsob je natřít marmeládu dortovou špachtlí. Nalijte rozpuštěnou čokoládu na dort natřený ohřátým meruňkovým džemem. Držte dort jednou rukou a pohybujte jím nahoru a dolů, aby byla čokoládová poleva rovnoměrně rozložena. Polevu nechte zaschnout.
Tip: Dort podávejte s vyšlehanou šlehačkou.
Share or print this recipe