Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cca. 12 kousek
na čokoládové těsto:
na karamelovo-arašídový popcorn:
dále:
Předehřejte troubu na 175°, horní/spodní pečení a zabalte dortovou formu nebo formu na ovocný chléb 3-4 vrstvami alobalu. Do fólie vyřízněte nožem 12 malých zářezů a opatrně vložte kornouty zmrzliny dovnitř.
Na těsto dejte máslo, cukr, vanilku a sůl do mísy a míchejte do krémova za 2-3 minuty.
Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte dokud nevznikne homogenní hmota.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem, a přidávejte ji do směsi střídavě s mlékem při nejnižší rychlosti.
Naplňte 2/3 těsta do formiček na zmrzlinu a pečte v předehřáté troubě cca. 15-20 minut.
Nasekejte arašídy hrubě na ozdobu.
Cukr dejte do nepřilnavé pánve a na středním plameni rozpusťte. Příliš nemíchejte, ale raději pánev otáčejte. Jakmile cukr zezlátne, postupně vmíchejte teplou šlehačku (pozor na horkou páru!).
Směs nechte mírně vychladnout a poté vmíchejte máslo.
Teplý karamel smíchejte s popcornem a arašídy, navršte čokoládové kornouty a ihned snězte.
Tip: Místo kornoutů na zmrzlinu můžete použít i formičky na muffiny.
Share or print this recipe