Čokoládový kornoutky

přísady

na cca. 12 kousek

na čokoládové těsto:

  • 90 g másla pokojové teploty
  • 100 g Korunní cukru krupice
  • Špetka mleté ​​vanilky nebo 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 100 g mouky
  • 2 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 120 g mléka pokojové teploty

na karamelovo-arašídový popcorn:

dále:

  • 12 kornoutů zmrzliny
  • 1 pekáč
  • Hliníková fólie

příprava

Předehřejte troubu na 175°, horní/spodní pečení a zabalte dortovou formu nebo formu na ovocný chléb 3-4 vrstvami alobalu. Do fólie vyřízněte nožem 12 malých zářezů a opatrně vložte kornouty zmrzliny dovnitř.

Na těsto dejte máslo, cukr, vanilku a sůl do mísy a míchejte do krémova za 2-3 minuty.

Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte dokud nevznikne homogenní hmota.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem, a přidávejte ji do směsi střídavě s mlékem při nejnižší rychlosti.

Naplňte 2/3 těsta do formiček na zmrzlinu a pečte v předehřáté troubě cca. 15-20 minut.

Nasekejte arašídy hrubě na ozdobu.

Cukr dejte do nepřilnavé pánve a na středním plameni rozpusťte. Příliš nemíchejte, ale raději pánev otáčejte. Jakmile cukr zezlátne, postupně vmíchejte teplou šlehačku (pozor na horkou páru!).

Směs nechte mírně vychladnout a poté vmíchejte máslo.

Teplý karamel smíchejte s popcornem a arašídy, navršte čokoládové kornouty a ihned snězte.

Tip: Místo kornoutů na zmrzlinu můžete použít i formičky na muffiny.

další recepty