Čokoládový likér

Image Description

přísady

(Přísady na 1 l)

  • 150 g nahrubo nasekané mléčné čokolády
  • 70 g Korunního cukru krupice
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 ml studené vody
  • 500 ml smetany
  • 300 ml bílého rumu

příprava

Čokoládu dáme do misky a rozpustíme ve vodní lázni (40 °C). Cukr krupici dobře promícháme s kakaovým práškem a postupně přidáváme studenou vodu. Smetanu převaříme a pomocí metličky na sníh k ní rychle přimícháme směs cukru a kakaa. Hrnec odstavíme ze sporáku.. Přidáme čokoládu, necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Přidáme rum a rozmixujeme. Nalejeme do sklenic, dobře uzavřeme a uskladníme na chladném a tmavém místě, ale ne v chladničce.

Likér má trvanlivost asi 1 měsíc. Před otevřením pořádně protřepte.

další recepty