Čokoládový likér

přísady

Přísady na 1 l

  • 150 g hrubě nasekané mléčné čokolády
  • 70 g Korunního cukru krupice
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 ml studené vody
  • 500 ml šlehačky
  • 300 ml bílého rumu

příprava

Rozpusťte mléčnou čokoládu v misce ve vodní lázni (40 ° C). Smíchejte cukr krupici s kakaovým práškem a postupně přidávejte a vmíchejte studenou vodu. Šlehačku přivedeme k varu a pomocí šlehače vmícháme kakaový cukr. Hrnec dejte bokem ze sporáku. Přidejte mléčnou čokoládu a za občasného míchání nechte směs vychladnout. Vmícháte rum a řádně promícháte. Naplňte sklenici lahvičku, pevně uzavřete a uložte na chladném a tmavém místě, ale ne v chladničce. Likér lze uchovávat přibližně 1 měsíc. Před otevřením důkladně protřepejte.

další recepty