Čokoládový salám

přísady

v1 salám / cca. 10 kusů

  • 25 g lískových ořechů
  • 40 g mandlí
  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 25 g Korunní cukr moučka
  • 20 g máslových sušenek nebo jiných sušenek podle chuti
  • 20 g barevné cukrové posypky
     
  • Korunní cukr moučka mlýnek
  • Průhledná fólie
  • Provázek

příprava

Lískové ořechy a mandle orestujte na pánvi bez tuku – zvýrazní se tím chutě.

Hořkou čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte v páře.

Sušenky rozdrobte na menší nebo větší kousky. Dostanete sušenkovou drobenku.

Máslo a cukr míchejte s rozpuštěnou čokoládou, dokud se nerozpustí. Poté přidejte všechny suroviny a dobře promíchejte. Dejte do lednice na cca. 30 minut.

Rozprostřete plát alobalu a na něj rozetřete lehce promíchanou směs na délku přibližně 120 cm. Vytvarujte salám o tloušťce přibližně 15 cm a pevně jej zabalte do fólie. Konce sevřete k sobě a dejte ještě alespoň hodinu do lednice.

Čokoládový salám obalte v cukru a svážte provázkem jako pravý salám.

Před podáváním nebo krájením by mělo mít pokojovou teplotu, jinak se snadno drolí.


Copyright: Mei liabste Speis

další recepty