Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
v1 salám / cca. 10 kusů
Lískové ořechy a mandle orestujte na pánvi bez tuku – zvýrazní se tím chutě.
Hořkou čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte v páře.
Sušenky rozdrobte na menší nebo větší kousky. Dostanete sušenkovou drobenku.
Máslo a cukr míchejte s rozpuštěnou čokoládou, dokud se nerozpustí. Poté přidejte všechny suroviny a dobře promíchejte. Dejte do lednice na cca. 30 minut.
Rozprostřete plát alobalu a na něj rozetřete lehce promíchanou směs na délku přibližně 120 cm. Vytvarujte salám o tloušťce přibližně 15 cm a pevně jej zabalte do fólie. Konce sevřete k sobě a dejte ještě alespoň hodinu do lednice.
Čokoládový salám obalte v cukru a svážte provázkem jako pravý salám.
Před podáváním nebo krájením by mělo mít pokojovou teplotu, jinak se snadno drolí.
Copyright: Mei liabste Speis
Share or print this recipe