Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hrušky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na plátky. Slupky ponecháme! Plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou. Pak směs propasírujeme přes jemné síto, přidáme Korunní cukr želírovací 2:1, hřebíček a všechno vaříme 4 – 8 minut.
Když máme pocit, že už je hmota uvařená, kápneme jí trochu na suchý a studený talířek. Pokud ihned tuhne, je už marmeláda hotová. Jestliže ne, vaříme dál a zkoušku zopakujeme.
Po dovaření vyjmeme koření, horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned uzavřeme.
Share or print this recipe