Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ostružiny krátce, ale pečlivě omyjeme a necháme dobře okapat. Přidáme Korunní cukr želírovací 2:1 a vodu a přivedeme do prudkého varu. Necháme vařit asi 4 – 8 minut, dokud hmota nezačne želírovat. Kápneme jí trochu na studený a suchý talířek. Pokud začne tuhnout, je džem hotový. Jinak vaříme dál a zkoušku zopakujeme.
Před naplněním vypláchneme sklenice rumem (např. tuzemákem), džem tak získá jemnou vůni. Ostružinový džem plníme do sklenic horký a necháme jej několik hodin chladnout. Teprve pak sklenice uzavřeme.
Share or print this recipe