Dort BAMBI

přísady

Těsto:

  • 270 g hladká  mouka
  • 250 g míchaného sušeného ovoce
  • 100 g hrubě nasekaných lískových ořechů
  • 350 g měkkého másla
  • 70 g Korunního cukru moučka
  • špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kůra z jednoho citronu
  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 200 g Korunního cukru krupice
  • 3 lžíce rumu

Krém:

Dále:

  • křehké pečivo
  • bílá glazura
  • nastavitelná forma na dort (Ø 20 cm, výška 7 cm)
  • máslo a mouka pro natření vykrajovátek

příprava

Nastavitelnou formu vymastíte měkkým máslem a vysypete moukou. Mouku prosejte, sušené ovoce nakrájejte na malé kousky, přidejte do mouky s lískovými oříšky a promíchejte. Velmi změklé máslo, moučkový cukr, sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte vaječné žloutky. Dobře vyšlehejte vaječný bílky s cukrem krupice. Vyšlehejte na krémový sníh a 1/3 sněhu přidejte ke směsi, poté přidejte rum. A nakonec opatrně přimíchejte zbývající 2/3 sněhu.

Nalijte směs do formy a pečte při teplotě 160 ° C asi 70–80 minut. Nechte vychladnout. Vyšlehejte do hladka všechny ingredience. Připravte si křehké pečivo a vykrájejte vánoční stromky a jelínky.

Pečte asi při 180 ° C asi 12 minut. Vyjměte koláč z formy a natřete krém. Ozdobte jelínky a vánočními stromky bílou glazurou a dejte je na dort.

další recepty