Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto:
Krém:
Dále:
Nastavitelnou formu vymastíte měkkým máslem a vysypete moukou. Mouku prosejte, sušené ovoce nakrájejte na malé kousky, přidejte do mouky s lískovými oříšky a promíchejte. Velmi změklé máslo, moučkový cukr, sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte vaječné žloutky. Dobře vyšlehejte vaječný bílky s cukrem krupice. Vyšlehejte na krémový sníh a 1/3 sněhu přidejte ke směsi, poté přidejte rum. A nakonec opatrně přimíchejte zbývající 2/3 sněhu.
Nalijte směs do formy a pečte při teplotě 160 ° C asi 70–80 minut. Nechte vychladnout. Vyšlehejte do hladka všechny ingredience. Připravte si křehké pečivo a vykrájejte vánoční stromky a jelínky.
Pečte asi při 180 ° C asi 12 minut. Vyjměte koláč z formy a natřete krém. Ozdobte jelínky a vánočními stromky bílou glazurou a dejte je na dort.
Share or print this recipe