Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ze surovin uhněteme hladké těsto a necháme ho cca 1 hod. odpočívat v ledničce.
Po vyndání těsto rozválíme a vyložíme jím dortovou formu. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a pečeme cca 10 min. při 200 °C.
Ušleháme máslo se třtinovým cukrem. Pomalu přidáváme vejce a kakao.
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a vmícháme ji spolu se smetanou do připravené směsi. Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších cca 45 min. v horkovzdušné troubě při 160 °C, dokud náplň neztuhne.
Smetanu s pudrovým cukrem vyšleháme do krémové hmoty, potřeme jí zchladlý dort a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Share or print this recipe