Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce / objem náplně: cca. 1200 ml (6 sklenice, každá 200 ml)
Čas přípravy: 15 minut
Dýni omyjte, rozpůlte, odstraňte semínka, nakrájejte na kostičky a poduste v jablečné šťávě, dokud nezměkne. Rozmixujte do pyré tyčovým mixérem.
Jablko omyjte, oloupejte, odstraňte jádřince a nastrouhejte na jemném struhadle do dýňového pyré. Dobře promíchejte s cukrem a citronovou šťávou a přidejte tyčinku skořice.
Přiveďte k varu, míchejte a vařte 4 minuty. Proveďte zkoušku želírování.
Vyjmete tyčinku skořice. Džem nalijte do připravených sklenic a dobře uzavřete.
Tip:
Pro pikantní chuť přidejte do džemu badyán a 2 hřebíčky.
Vyjměte koření z nádoby před nalitím džemu, dobře je opláchněte pod tekoucí vodou, osušte na kuchyňské papírové utěrce a znovu použijte.
Dýňový jablečný džem je skvělý na bílé pečivo a se sýrem. Jakmile bude na jídelním stole vašich přátel, každý to bude chtít vyzkoušet!
Share or print this recipe