Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cca. 15 kousek
na vršek:
na choux (pálené) těsto:
na meruňkovou náplň:
na tvarohovou náplň:
dále:
Rozpusťte máslo na pánvi. Přidejte strouhanku a na středním plameni za stálého míchání smažte, dokud nezavoní. Odložte stranou.
K přípravě těstovin dejte do pánve vodu, mléko, máslo a sůl a za míchání zahřívejte, dokud se máslo úplně nerozpustí.
Než se směs začne vařit, postupně za stálého míchání přidávejte mouku.
Pokračujte v míchání, dokud směs nezhoustne a všechny suroviny se dobře spojí. Směs vždy přitlačte od kraje ke středu škrabkou na těsto.
Jakmile na dně pánve vytvoří světlý film, sundejte pánvi z ohně.
Poté nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu. Jedno po druhém alespoň půl minuty vmíchejte vejce. Nalijte směs na sněhové pusinky do sáčku s ozdobnou trubičkou ve tvaru hvězdy nebo jiné formy.
Troubu předehřejte na 200 °C, horní/spodní pečení a vyložte plech na pečení pečicím papírem. Na plech vytlačte nitě dlouhé cca. 10 cm a posypte máslem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, dokud spodní třetina nezíská zlatavě hnědou barvu.
Meruňky omyjte, odstraňte semínky a nakrájejte na malé kousky. Želírovací cukr s vanilkou dejte do malého hrnce, dobře promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu. Nechte meruňky změknout cca. 2-3 minuty, poté stáhněte z plotny.
Poté dejte všechny suroviny na tvarohovou náplň do mixovací nádoby a při střední rychlosti vyšlehejte dotuha.
Ekler koblihy vodorovně rozkrojte napůl a naplňte je tvarohem. Na to dejte 1-2 lžičky vařených meruněk, na to položte vršek.
Čerstvé je nejlepší.
Share or print this recipe