Exotická letní sangria

přísady

  • ½ ananasu
  • 4 polévkové lžíce hnědého třtinového cukru
  • 500 ml minerální vody
  • 1 l růžového nebo bílého vína
  • 1,5 l růžového Prosecco
  • 100 ml bílého rumu
  • šťáva z bio citronu
  • 1 pomeranč
  • 2 citrony
  • 2 kiwi
  • pár trsů rybízu
  • dostatečné množství kostek ledu

příprava

Ananas oloupejte a nakrájejte nahrubo. Dejte společně s třtinovým cukrem do karafy nebo do mísy na bowle. Přidejte ostatní ovoce, víno, růžové prosecco a citronovou šťávu a nechte vychladnout. Před podáváním přisypte dostatečné množství ledu a dolijte minerální vodou a podávejte ledově vychlazené.

Tip: Pokud chcete, můžete z ananasu a cukru udělat pyré a to smíchat s vínem a proseccem.

Exotická letní sangria se dá podávat i ve vydlabaném ananasu. Zkontrolujte však, zda je ananas „těsný“ a případně jej položte na tác.

další recepty