Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Fíky omyjte, zbavte stopky a nakrájejte na malé kousky. Kousky fíků, bílé víno, citronovou šťávu a jablečnou šťávu dejte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Sundejte ze sporáku a rozmixujte do pyré tyčovým mixérem. Nechte úplně ochladnout.
Hořčičná semínka orestujte na nepřilnavé pánvi bez tuku. Dvě třetiny rozdrťte v hmoždíři. Chilli papričku podélně rozřízněte, odstraňte semínka a nakrájejte na malé kousky. K fíkové směsi přidejte želírovací cukr, kousky chilli papričky a dijonskou hořčici, za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 4 minuty, dokud nezačne prskat.
Nakonec vmíchejte drcená a celá hořčičná semínka. Ještě horké nalijte do malých sterilizovaných sklenic a pevně uzavřete.
Tipy:
Share or print this recipe