Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na standardní nebo velkou zapékací mísu
Na drobenky
Na kvasnicové těsto
Drobenka
Příprava drobenky
Suroviny na drobenky dejte do mísy a hněťte rukama, dokud nezískáte drobivou směs.
Poté drobenku dejte do lednice.
Příprava kvasnicové těsta
Na těsto dejte všechny suroviny do mixovací nádoby a míchejte je vařečkou, dokud nezískáte velmi tekutou a lepkavou směs.
Těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Během této doby je nejlepší každých 30 minut navlhčenýma rukama natáhnout a přeložit. Uchopte těsto za okraj, opatrně jej zvedněte a položte na druhou stranu. (Není to nezbytně nutné, ale takto bude mít těsto lepší strukturu)
Po 1,5 hodině vymažte zapékací mísu řepkovým olejem, opatrně vložte těsto, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
Mezitím omyjte a nakrájejte meruňky a třešně na malé kousky.
Troubu předehřejte na 190 °C, horní/spodní pečení.
Poté si ruce hojně potřete řepkovým olejem a prsty vytvořte v těstě dírky.
Na sladkou focacciu položte ovoce, posypte drobenkou a pečte v předehřáté troubě do zlatova přibližně 45 minut.
Tip: Focaccia s třešňově-meruňkovou drobenkou je velmi lahodná sama o sobě, ale lze ji podávat i s trochou másla nebo vanilkové omáčky.
Share or print this recipe