Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na fondán:
Na máslový krém:
všechny přísady dáme do kuchyňského robota a vymícháme na hladkou hmotu. Zabalíme do fólie a uchováváme v suchu při pokojové teplotě. Opatrně vyválíme.
máslo s pudrovým cukrem vymícháme do pěny, přidáme rozpuštěný kokosový olej. Na nejvyšším stupni mícháme, dokud není hmota bílá. Máslovým krémem vydatně potřeme vychlazený dort, přebytečný krém stáhneme škrabkou na těsto, vyhladíme a na 10 min. vložíme do mrazničky.
Potažení dortu fondánem: Pracovní desku poprášíme kukuřičným škrobem a fondán vyválíme do pravoúhlého tvaru o tloušťce cca. 3mm. Pomocí válečku na těsto přeložíme na dort a pomocí nože – karty povrch okamžitě vyhladíme. Bočné stěny přitlačíme hranou ruky a záhyby vyhladíme směrem dolů. Odřežeme přebytečný fondán. Pomocí hladidla celý dort vyhladíme a ozdobíme hedvábnou stužkou.
Hmotu můžete obarvit gelovou barvou v požadovaném tónu. Pomocí párátka opatrně naberte malé množství barvy, přidejte ke hmotě a smíchejte. Fondán neskladujte v chladničce. Video s návodem na přípravu fondánu najdete na naší YouTube stránce.
Share or print this recipe